«Jeg er for gammel til å få ny jobb»

Jeg har en deltager i midten av 50 årene, bodd mange år i utlandet og egentlig ikke gjort sin egen karriere. Hun har justert seg etter livssituasjon og bosteder, men allikevel opparbeidet masse kunnskap. Vi jobber med å sette erfaring i system, lage presentasjon av hvem hun er, og hva hun kan bidra med. Hva vi skal fremheve og hva vi kan tone ned. Hvor mange år bakover vi skal forholde oss til. Kartlegge og få kontroll på dagens jobbmarked. Finne muligheter og tørre å bli kjent med dem.

Deltageren har mange år igjen i yrkeslivet og hun skal skape karriere med innhold, stabilitet og trygghet. Vi skal lage korttids og langtids karriere mål. Det er aldri for sent å realisere sine drømmer og mål.

Jeg opplever at mine kursdeltager som er i midten av 50 årene og oppover tviler på om de er fortsatt attraktive for en arbeidsgiver. De utrykker bekymring over at de unge tar plassen deres og at de ikke lenger behøves. MEN, denne aldergruppen trengs i den største grad i jobbmarkedet. De har en høy jobbmoral, selvstendige, stabile, har stor arbeidskapasitet da de fleste har større barn, eller barn som har forlatt redet. Og ikke minst; opparbeidet seg enormt med kunnskap, noen spesialister i sitt fag. Mange kan få rollen som en Mentor for de yngre i bedriften, og gi av sin kunnskap. De vil rett og slett bli kjempe ressursers for en arbeidsgiver.

Til tross for at jeg har mye å gjøre om dagen med to oppdrag, har jeg fortsatt kapasitet til deg. Er du mellom to jobber, eller trenger karriererådgivning, ta kontakt for en prat – helt uforpliktende.

 

Ønsker du dele artikkelen?

Share on facebook
Share on linkedin

Nyeste saker

Nina Laugerud

Rådgiver og coach

Rådgiver og coach innen rekruttering, mentoring og omstillingsprosesser.

Følg meg på Facebook