Hvor mye vekt skal du legge på CV/Søknad?

Jeg har nylig hatt en deltager som har benyttet meg som Mentor i hennes jobbsøkerprosess.
Og det tok ikke mange ukene for hun fikk jobben! Det har vært full aktivitet fra hennes side. Hun forstod raskt at dette gjør seg ikke selv og det er ingen som gjør jobben for henne.
Det er en jobb og søke jobb! Men lager du det som prosjekt, en investering i egen fremtid, så blir det nokså motiverende og det vil gi noen åpenbaringer. Du blir mer bevisst på egen person, egenskaper, faglig kompetanse, hva du motiveres av, hvilke oppgaver du demotiveres av.
Hva slags leder du trenger, ønsker å være og hva skal til for at du skal nå dine mål.

Hun fikk positive tilbakemeldinger fra arbeidsgivere på sin CV og søknad. De så at hun hadde skreddersydd disse til stillingen. Det er det mange som ikke gjør! Og det er som oftest årsaken til at du ikke kommer til intervju.
Det å skreddersy forteller bedriften at du har satt deg inn i oppgavene, du svarer til hva de etterspør, og du viser at du ønsker å jobbe for akkurat dem. Det er en av mange måter å vise engasjement på. Og det er kanskje noe av det viktigste bedriften ser etter. At du har lyst og er kvalifisert til å jobbe der. Ikke at «du bare må ha en jobb».
Du må legge like mye vekt på både CV og søknad, da du ikke vet hva rekrutterer liker å lese først. Her er det ingen fasit da vi rekrutterer har ulike prosedyrer.

Ønsker du dele artikkelen?

Share on facebook
Share on linkedin

Nyeste saker

Nina Laugerud

Rådgiver og coach

Rådgiver og coach innen rekruttering, mentoring og omstillingsprosesser.

Følg meg på Facebook