«Drøm ditt liv – lev din drøm»


I 2011 realiserte jeg en av mine største drømmer. Jeg tok med meg datteren min Lotte som var da 13 år og reiste på en 3 måneders jordomreise.

En reise som også ble en personlig reise i mitt indre. Jeg er blitt bedre til å koordinere, planlegge, se muligheter, løse utfordringer der og da, tryggere i mine beslutninger. Flinkere til å sparre med andre og ta imot råd. Men ikke minst-, blitt uredd, ydmyk, mindre materialistisk og setter pris på dagene.

Det var mange meninger før reisen, noen syntes det var tøft gjort, skulle ønske de selv hadde hatt muligheten. Noen visste at privatlivet mitt hadde vært utfordrende noen år med ett tøft brudd bak meg og unnet meg det inderlig. Mens andre fnyste av meg og sa at jeg var dumdristig og ikke hadde mot til å gjøre en slik reise. Det var nok de i den siste kategorien som trigget meg nok til å leve ut drømmen. Det å si at jeg ikke kan, klarer, evner – er som å vifte med ett rødt flagg for meg. Det er da motivasjonen min får utløp for utførelse. Og til de som skylte på at de ikke hadde muligheten til å gjøre det samme; jo -du har muligheten til å realisere din drøm, det er heller snakk om du er villig til å betale prisen og tørre å gå ut av komfortsonen din.

For å få dette til måtte jeg selge huset mitt og nesten alle eiendelene mine. Satt igjen med det nødvendigste som jeg lagret vekk. Flyttet hjem til foreldrene mine i en alder av 37 år og bodde på sofaen der noen måneder, samt hytta i Holmsbu frem til vi skulle reise. Da vi kom hjem fra turen hadde jeg fortsatt ikke noe sted å bo, så jeg bodde stort sett på hytta til jeg etter noen måneder fikk kjøpt en liten leilighet i nærheten av Lotte sin ungdomsskole som hun begynte på samme høst. Reisen kom i grevens tid da jeg begynte å bli utbrent fra jobb og jeg fikk heldigvis til slutt permisjon til å reise. Lotte fikk også lov til å avslutte skolen tidligere, dette var siste året på barneskolen og det var heller viktig at hun begynte på ungdomsskolen fra dag en. Dessuten var 13 år en super alder å gjøre en slik reise.

24.05.2011 dro vi – to jenter – ei på 13 og ei på 37 – mor og datter. Et enormt ansvar! I 80 dager var vi sammen 24timer i døgnet. Det skaper bånd, sterkt bånd!

12.08.2011 reiste vi hjem. Jeg ville ikke at reisen skulle ta slutt. Det tøffe med å komme hjem, var at Lotte skulle da selvfølgelig til faren sin som hadde vært så raus og la oss dra på denne reisen. Etter 3 måneder sammen 24/7 føles det at man blir som siamesiske tvillinger. Da vi tok avskjed følte jeg det som om jeg mistet en del av meg. Det var også spesielt vanskelig å komme hjem og ikke ha noe sted å bo, ikke ditt eget hus, seng og omgivelser. Hadde jeg hatt det ville jeg nok satt i gang ett oppussingsprosjekt for å døyve den verste smerten, en fluktmekanisme. Men jeg tror det var en mening at det skulle være slik ved hjemkomst. På den måten lærte jeg meg til å være kreativ, utvide nettverket ved å bo på hytta og pendle derfra til jobb, reflektere over reisen og være stolt over hva jeg hadde klart å utføre, trives enda bedre i eget selskap, selv om det hadde jeg lært meg til da jeg har hatt mange år til sammen som singel og alenemamma.

Vi hadde en fantastisk tur, ingen ble syke og vi opplevde ingen ubehageligheter til tross for at vi var i alt 9 land og forflyttet oss til 33 steder. Vi hadde planlagt starten av turen og hjemreisen da det var viktig at Lotte kom hjem til skolestart. Alt imellom planla vi underveis, det var en stor utfordring med tanke på ustabilt internett, viste lite om stedet vi kom til, alltid på alerten og med øyne i bakhodet og ett øye på Lotte. Men lærte å følge magefølelsen, gå inn med åpent sinn og en passe dose skepsis. Men mest av alt; det som virket umulig er mulig.

Dette ble ruta vår:

Los Angeles
Fiji
New Zealand
Australia
Bali
Singapore
Filipinene
Malaysia
Vietnam
Thailand

Jeg har realisert flere drømmer siden den gang – bl.a annet har jeg nå startet eget firma – en drøm jeg har hatt i veldig mange år. Og jeg går med mange flere drømmer som jeg skal realisere etter hvert. Alt til sin tid.

Hvilke drømmer har du – hva stopper deg fra å leve dem? Og hvilke har du realisert?

«Drøm ditt liv – lev din drøm – livet er nå!»

Ønsker du dele artikkelen?

Share on facebook
Share on linkedin

Nyeste saker

Nina Laugerud

Rådgiver og coach

Rådgiver og coach innen rekruttering, mentoring og omstillingsprosesser.

Følg meg på Facebook